Ingredienser

  • 2 røde peberfrugter
  • 300 g skrællet græskar, fx hokkaido
  • 1 squash
  • 2 spsk. rapsolie
  • 1 rød chili
  • 2 cm frisk ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 4 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 1 spsk. majsstivelse
  • ¾ dl sojasauce
  • 500 g rødspættefileter
  • salt
Tilbehør
  • 4 dl brune jasminris
  • 1 bundt koriander

Tilberedning

Skær peberfrugter og græskar i trekanter. Skær squashen i grove stykker. Svits grøntsagerne i olien i en stor gryde i 5 minutter, uden at de tager farve. Flæk chilien, fjern frøene og hak den fint. Riv ingefær og hvidløg fint. Hæld bouillon ved grøntsagerne og tilsæt chili, ingefær og hvidløg og kog det op. Opløs majsstivelsen i sojasaucen og jævn saucen med blandingen. Rul rødspættefileterne sammen, drys dem med salt og læg dem ovenpå grøntsagerne. Læg låg på gryden og lad fisken dampe ved jævn varme i 5 minutter.

Servér fisken med grøntsager, sauce, kogte ris og et drys friske koriander.

TIP
I stedet for græskar kan du bruge søde kartofler.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2300 kJ (550 kcal). Kulhydrat 72 g. Fedt 12 g, heraf mættet fedt 2 g

UH3212